İşe Giriş Muayenesi

Herhangi bir iş başvurusunda bulunulduğunda ya da resmi kurumlara fabrikalara iş başvurusunda bulunulduğunda işe giriş muayenesi neticesinde bir sağlık raporu verilir. Bu sağlık raporunda başvurulan işe uygun olunup olunmadığına ilişkin bilgiler yer alır. Muayene kapsamında genel göz muayenesi, işitme testi, bulaşıcı hastalığın var olup olmadığı gibi konular başta olmak üzere birçok konuda detaylı araştırma yapılmaktadır. Sağlık raporu uygun olan kişiler iş başvurularının olumlu değerlendirilmesi neticesinde işe girmeye hak kazanırlar. Sağlık sorunu bulunması halinde işe iş başvurusu neticesi olumsu olsa dahi işe giriş işlemleri tamamlanmayacaktır. Sağlık hayatımızın her anında önem vermemiz gereken bir konudur. Bu sebeple tüm hayatımız boyunca sağlığımıza önem vermemizde yarar bulunmaktadır.

Ise Giris Muayenesi Formu
Ise Giris Muayenesi Istanbul Osgb Fiyat
Ise Giris Muayenesi Istanbul Osgb
Ise Giris Muayenesi Istanbul
Ise Giris Muayenesi Nerede Yapilir
Ise Giris Muayenesi Ucreti
Ise Giris Muayenesi
Ise Giris Saglik Raporu Neleri Kapsar

İşe Giriş Muayenesi Ücreti

Sağlık kuruluşları, mobil sağlık hizmeti veren firmalar, özel sağlık kuruluşları gibi sağlık alanında hizmet veren kuruluşların iş başvurusunda bulunan kişilere yönelik olarak sundukları işe giriş muayenesi ücreti genelde merak edilen konular arasında yer almaktadır. Muyaneninin kapsamı, özel mi yoksa devletin sağlık kuruluşlarında tetkiklerin yapılacağı belli ise muayene olunacak olan birimle iletişim sağlayarak muayene ücretleri hususunda bilgi almanız doğru olacaktır. Her kurumda bu ücretler değişkenlik göstereceğinden öncesinde bilgi alarak hazırlıklı gitmenizde yarar bulunmaktadır.

İşe Giriş Muayenesi Zorunluluğu

Çalışılacak işin niteliği, tehlikesi göze alınarak işçilere uygunluk raporu verilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak özellikle de tehlike sınıfı yüksek olan işlerde çalışanlar için gerçekleştirilmesi zorunlu bir işlemdir. İşe girişte riskin yüksekliğine uygun olarak gerekli tetkiklerin yapılması esastır. Örneğin, yüksek gürültüye maruz kalınacak olan işlerde çalışacak olanlara uygun bir işe giriş muayenesi yapılması gerekli testlerin muhakkak uygulanması gerekmektedir. Test ve tetkiklerin uzman hekimler tarafından değerlendirilmesi neticesinde hekimin kararı esastır. Eğer doktor çalışamaz raporu yazarsa muayene neticesinde işçinin o iş yerine kabulu de mümkün olmayacaktır. İşe giriş muayenesi zorunluluğu bu bağlamda önem arz etmektedir.

İşe Giriş Muayenesi Nerede Yapılır?

Uzun uğraşlardan sonra iş arayıp kendimize uygun bir iş bulduğumuzda gerekli prosedürleri uygulamamız gerekmektedir. Bu prosedürler, iş yeri tarafından istenen evraklar, işe giriş muayenesi gibi işlemlerden oluşmaktadır. Özellikle muayene işlemleri yaptıracak olan kişilerin en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de işe giriş muayenesi nerede yapılır? Konusudur. Bu hususta şunu söylemek mümkündür. Eğer iş yerinde iş yeri hekimi bulunuyor ise işe giriş muayenesi bu hekim tarafından yapılmalı ve rapor da bu hekim tarafından yazılmalıdır. Bir iş yerinde hekim bulunuyor ise dışarıdan verilen rapor genellikle geçersiz kılınmaktadır. Ancak, eğer iş yerinde hekim çalıştırılması zorunlu değil ve iş yeri hekimi bulunmuyor ise, böyle durumlarda dışarıda her hangi bir sağlık kuruluşundan da rapor alınması mümkün olacaktır. İş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında belirtildiği üzere eğer iş yerinden ya da dışarıdaki bir sağlık kuruluşundan çok tehlikeli işler için “çalışılabilir” raporu olmadığı sürece işçilerin çalıştırılmasına Müsaade edilmemektedir.